>Entama una nueva edición de ‘Asturies, el país de los 40 quesos’

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El Martes, día 9 de Marzu, va presentase Asturies, el País de los Cuarenta Quesos na sé del Club de Prensa Asturiana del periódicu La Nueva España, a partir de les 20 hores. Xunto al director de les xornaes, Pepe Sariegu, y el xerente de la empresa, Cesar Suárez, van tar diverses personalidaes prósimes al mundu del quesu, la gastronomía y el turismu. Presidirá l’actu’l Conseyeru de Mediu Rural y Pesca del Principáu, y estrenaráse l’audiovisual Fue por culpa d’un pelleyu…, obra del prestixosu fotógrafu xixonés Juanjo Arrojo y del director gastronómicu de Tierra Ástur / Crivencar Lluis Nel Estrada .

Los prósimos 10 y 11 de Marzu, Tierra Ástur Águila va acoyer una nueva edición del certamen . Na tarde-nueche del miércoles y pelo llargo de tola xornada del xueves, Crivencar va facer posible que tou aquel que pase pola Sidrería Tierra Ástur Águila de Cualloto pueda conocer y esfrutar de les cuarenta variedaes de quesos artesanales asturianos anguaño referenciales pa esta firma alimentaria.
 
Van desenvolvese diverses actividaes formatives, técniques y lúdiques alredor del mundu queseru asturianu. Coles mesmes los participantes na amuesa van poder escoyer por votación popular el “meyor quesu” de la mesma.
Paralelamente a ello celebraráse la cuarta edición de “La Cocina de los Cuarenta Quesos”, unes xornaes gastronómiques que van tener llugar ente los díes 10 y 14 de Marzu en toles Sidrerías Tierra Ástur. Nes mesmes la Dirección Gastronómica de Tierra Ástur / Crivencar va poner a disposición de los sos veceros un menú-degustación ellaboráu con diversos quesos asturianos, según una pequeña selección de platos nos que los quesos artesanales asturianos son los protagonistes.

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